Hoe werkt een airco

Traditioneel werkt een airconditioning systeem als een koelkast: warmte wordt getransporteerd van de ene naar de andere plaats. Deze warmte-overdracht tussen twee locaties gebeurd door gebruik te maken van een koelmiddel. Een van de voornaamste eigenschappen van een dergelijk koelmiddel is dat het gemakkelijk verdampt bij zeer lage temperaturen, waardoor warmte kan worden opgenomen.

U wilt alleen koelen ?

Een airconditioning systeem bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die door

dunne koelleidingen onderling verbonden zijn . De binnenunit zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt overtollige warmte op de buitenunit geeft deze warmte af  aan de buitenlucht . Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect oplevert.

U wilt koelen of verwarmen ?

Naast de traditionele airconditioning systemen die alleen koelen zijn er ook systemen die kunnen koelen of verwarmen. Daarbij zijn er twee uitvoeringen mogenlijk:

wp4a7e21ad

De warmtepomp uitvoering

Vrijwel alle miitsubishi Electric airconditioners zijn ook leverbaar in een zogenaamde warmtepomp

uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. De koelcyclus wordt bij verwarmen

omgedraaid.er wordt dan warmte aan de buitenlucht onttrokken, die vervolgens aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp een zeer hoog rendement ( C.O.P. ) kan hebben.

soms zelf van maar liefst 400%. Dat  wil zeggen: uit 1 kw elektriciteit wordt 4 kw  koeling of verwarming geproduceerd.

Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabelgedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepompAirconditioner kan de cv-installatie in het tussenseizoenuitgeschakelt worden. Een ander bijkomend voordeel is dat dewarmtepomp airconditioner bij inschakeling direkt warmte afgeeft.

wp8046a995

De warmtepomp inverter uitvoering

Mitsubishi Electric heeft bij bijna alle modellen de mogenlijkheid om te kiezen voor inverter gestuurde airconditioners. De invertertechniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon -en werkklimaat. De invertersystemen stemmen de te leveren koel-en/of verwarmingscapaciteit voordurend af op de gewenste en gemeten binnen-en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen van Mitsubishi Electic zijn uiterst stil en duurzaam.