Lekkage laten verhelpen door Loodgieter van arkel in schiedam

DaklekKage opsporen en Verhelpen

Heeft u een dak lekkage bij een zinken plat, pannen dak of bitumen dak? Van Arkel helpt u met het opsporen van de lekkage met behulp van professionele lekdetectie. Lekkages kunnen worden veroorzaakt  door  verschoven of gescheurde dakpannen slecht voegwerk, gescheurd loodwerk bij de schoorsteen, dakkapel of dakgoot en moet worden vervangen. Op een bitumen  dak kunnen de naden openspringen door verdroging waardoor er dak lekkage ontstaat.  

oorzaak DaklekKage

 De meeste dak lekkages worden veroorzaakt door:

 • Een verstopte goot met een te lage achter opstand het water stroomt naar binnen.
 • geen expansiestuk in een zinken goot waardoor het zink gaat scheuren.
 • geen waterkering in loodwerk.
 • slecht gebrand dakleer
 • slecht voegwerk
 • kapotte dakpannen
 • gescheurde dakpannen
 • kapotte nokvorsten
 • dak doorvoeren van rookgas en ventilatie
 • vogelnesten
 • verouderd zink en lood enz. 

Een tijdelijke oplossing voor een kleine lekkage is gebruik te maken van batu band  voor zink en lood of vloeibare bitume shellkit voor  dakbedekking. Dit is een vrij simpele en vlotte manier om een lekkage voor korte termijn te dichten. Het ergste van het probleem is daarmee  verholpen.  De oorsprong van de lekkage moet daarna nog wel op de juiste wijze worden hersteld zodat de lekkage niet meer verschijnt.

U kunt verwachten dat er altijd een grondig onderzoek plaats vindt voordat er met de werkzaamheden gestart wordt.  Een  inspectie van het dak is van groot belang, zodat niet alleen de “lekkage gevonden wordt, maar er ook een beter  advies gegeven kan worden over de conditie van het dak.

daklekkage bij regen

 Bij zware regenval kunnen kleine lekkages voor grote schade of overlast zorgen. Deze nauwelijks merkbare lekkage zorgt door vocht in uw huis voor schimmel en schade en moet worden hersteld. Het probleem is vaak dat de lokatie waar de lekkage zich uit in uw plafond niet direct is te koppelen aan de direkte lekkage van uw dak. Water kan op diverse manieren door geleiding van balken en dakbeschot meters verder pas zichtbaar tot uiting komen.

daklekkage oplossen

Lekkage plat dat

Vaak zijn de veroorzakers van een lekkage op een plat dak de stroken die niet goed vastgebrand zijn door de dakdekker die het dak gebrand heeft ook kunnen ze opengesprongen zijn door ouderdom. Wanneer de lekkage gevonden is kan deze gerepareerd worden en kan er een advies worden gegeven betreffende de staat waarin het dak zich verkeerd of het verstandig is het dak te vervangen of alleen te repareren. Dit door een geheel vrijblijvend advies. Het oplossen van een lekkage op een pannendak kan vaak snel opgelost worden als de veroorzaker hiervan gevonden is een tijdelijke reparatie kan hier dan ook veel overlast besparen en voorkomt vervolgschade.